PokerStars ja Full Tilt laudades petturid, kes näevad vastaste kaarte

Pokerstars

Eelmine nädal teatas interneti turvalahendusi pakkuv ESET, et on jõutud jällile järjekordsele petuskeemile, mis sedakorda kimbutab Pokerstars ja Full Tilt teatud pokkerimängijaid, kelle arvuti on nakatatud Trooja hobusega. Odlanor nimeline viirus on pokkerimängija õudusunenägu, sest see saadab mängijate arvuti kuvatõmmiseid (screenshots) ehk saadakse teada taskukaardid.

Esmakordselt tänavu aprillis avastatud Win32/Spy.Odlanor viirus võib arvutisse sattuda programme jv allalaadides mitteametlikelt veebilehtedelt peamiselt Daemon Tools või mTorrent kaudu. Võimalik, et viirus on nakatanud arvutisse sattunud ka pokkeriprogrammide allalaadimisel nagu Tournament Shark, Poker Calculator Pro, Smart Buddy ja Poker Office.

Viiruse olemasolul saadab see selle tekitajale kuvatõmmiseid mängija taskukaartidest ning ka pokkerimängija kasutajanimest, mis annab võimaluse petturitel ka mängijad hiljem üles leida ning nende vastu mängida. ESET andmetel võib viirus ise end uuendada ja ka arvutist ära kaduda, lisaks käivitada erinevaid operatsioone ning allalaadida kasutajate dokumente.

Siiani on leidnud kinnitust, et enim nakatanud arvuteid on Venemaalt (36%) ja Ukrainast (35%), lisaks Kasahstanist (11%), Valgevenest (10%) ning ka Tšehhist, Poolast ja Ungarist. Odlanor viirus on hetkel leitud vaid Windows operatsioonisüsteemiga arvutitest.

Viirust on võimalik avastada ja eemaldada kasutades tasuta ESET online-skanneerimist või ka Avast ja Avira viirusetõrjet. Mängijatel tasuks kõik arvutis olev üle kontrollida ja vajalikud operatsioonisüsteemi ja viirusetõrje uuendused peaks olema tehtud ning kahtluste korral tuleks teavitada vastavat pokkerituba ja vahetada paroolid.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories