Siberis avatakse hiiglaslik mängupõrgu, Macau jätkuvalt languses

Vladivostok

Vähem kui kuu aja pärast avatakse Siberis 200 km kaugusel Põhja-Korea piirist hiiglaslik kasiinokompleks, millest Vene võimud loodavad regiooni majandusele tugevat positiivset mõju.

Tegemist on järgmise Venemaa projektiga, mis peaks olukorda Siberis majanduslikus mõttes positiivsemaks muutma. Idapoolne suur ala, mis ulatub Mongoolia piirist Beringi väinani on küll maavarade poolest väga rikas, kuid rahvast on seal vähe. Projekti põhiinvestor on Macau kasiinomogul Lawrence Ho, kelle varahaldusfirma panustab projekti kokku 900 miljonit dollarit.

Ussuuri lahe ääres mäeküljel asuva kasiinokompleksi Tigre de Cristal tuleb 759 mänguautomaati, kümneid ruletilaudu ja hotell, kirjutas Financial Times.

Macau hasartmängutulu juba üle aasta languses

Macau hasartmängutulu kukkus augustis aastaga 35,5%. See on juba järjest 15. kuu, mil hasartmängutulud vähenesid. Maailma suurima mängupõrgu kasiinotulud kukkusid 18,6 miljardile patacale ehk 2,1 miljardile eurole. Mullu veebruaris oli kasum 38 miljardit patacat. Kahekordne langus on peamiselt tingitud Hiina majanduskasvu aeglustumisest.

Macau majandus on sügavas sõltuvuses hasartmängutuludest. Endises Portugali koloonias elab kõigest 600 tuhat elanikku ja piirkonna 36 kasiinot annavad üle 80% omavalitsuse maksutuludest, vahendab Delfi Ärileht.

Vaatamata kasiinode rasketele aegadele, teenitakse Macau kasiinodes siiski viis korda Las Vegasest rohkem tulu. Macau on ainus koht, kus mandri-hiinlastel on legaalselt lubatud hasartmänge mängida. Analüütikud on optimistlikud territooriumi pikaajalise väljavaate osas, kuna vaid 2-3% Hiina 1,4 miljardist elanikust on külastanud Macaud.

Mida Sa arvad?

VEEL LUGUSID

Other Stories