Venemaa läheb online-hasartmängude kallale

pokernews Russia

Kuigi online-hasartmängud, sealhulgas online pokker, ei ole hetkel Venemaal legaalne, pole riik teinud midagi takistamaks mänguoperaatoritel riigis elavale 144 miljonile inimesele teenuseid pakkumast.

See võib aga peatselt juhtuda, sest Venemaa rahandusministeerium valmistas just ette uue määruse, mis keelab pankadel vahendada online-hasartmängudega seotud tehinguid.

Määrusel on tugev toetus, mis tähendab, et mõistagi on selle poolt ka Venemaa president Vladimir Putin isiklikult. Arvatakse, et just Putini jõulise tegevuse tõttu võeti määrus niivõrd kiirelt vastu.

"Vastavalt seadustele ei tohi Venemaa kodanikud osaleda hasartmängudes ning loteriides, mis toimuvad Venemaal ning mujal, sealhulgas läbi interneti," andis Venemaa rahandusministeerium läbi uudiselehe Kommersant teada.

See pole esimene kord, mil Venemaa andis teada seadustest, mis võitlevad online-hasartmängude vastu. Mitmel korral on võetud arutluse alla ka ISP-de blokeerimine, mis piiraks Venemaa kodanike ligipääsu hasartmängulehtedele.

Hoolimata viimastest uudistest ei pilt olla sugugi niivõrd sünge. Venemaad tabanud majanduskriis sunnib riiki otsima raha teenimise võimalusi ning hasartmängude litsentseerimine võiks kindlasti aidata Venemaa kõhna rahakotti täita.

Venemaal leidub ka pokkerisõpru - näiteks usub asepeaminister Igor Shuvalov, et online-pokker ei liigitu täpselt hasartmängude alla ning seda peaks reguleerima kuidagi teisiti.

VEEL LUGUSID

Other Stories