Coca võimalik pettus WSOP-l ei leidnud tõestust

Valeriu Coca

2015. aasta WSOP $10 000 Heads-up Championship turniir sai meedias laialdast tähelepanu, kuna 5. kohal ($54 545) lõpetanud mängijat, varemgi kaartide märgistamises süüdistatud Moldovast pärit Valeriu Coca (pildil), kahtlustati pettuses.

Juurdluse käigus ei suudetud siiski kuidagi Coca süüd tuvastada ning mees sai võiduraha viimaks kätte. Turniiri võitis Keith Lehr, kes alistas Coca turniiri kaheksandas ringis.

Coca mängis mees-mehe vastu duellis üle nimekad pokkeriprofid, kelleks olid Matt Marafioti, Pratyush Buddiga, Aaron Mermelstein, Connor Drinan ja Byron Kaverman.

Peamine kahtlustaja oligi Drinan, kes ütles PokerNews'ile, et duell Cocaga hakkas juba kohe algusest peale imelik tunduma. "Coca oskas alati õigel ajal õigeid otsuseid teha, vastavalt kas mul oli hea taskukäsi või mitte. Ta korduvalt kasutas ebatavalist mänguliini ning väga tihti palus, et ma näitaks oma mängumärke. Minu paranoia süvenes veelgi, kui avastasin, et ta ei vaata mitte kunagi oma kaarte ennem, kui mina olen seda teinud," väitis Drinan.

"Otsutasin ühel hetkel oma kaarte mitte vaadata ennem teda ja ta oli sellest nähtavalt ärritatud, kui lõpuks ta vaatas oma kaarte ja loobus olles positsioonil (buttonil). Tegin ka seda järgmises käes ning jälgisin üle õla publikut, ega keegi ürita mu kaarte jälgida ja sellest kuidagi Cocat teavitada. Ka selles jaotuses ta loobus ning tavapärasest üllatunud pilguga," kirjeldab Drinan.

Drinan rääkis ka teiste Coca võistluskaaslastega ning vestluses Mermelsteiniga jõuti Coca ebatavalisele käitumisele sarnase punktisummaga (20bb). Drinan rääkis, et panustas kõik mängu käes {3-}{3-} ning Coca callis kiirelt käes {k-}{5-}. Mermelstein aga rääkis, et kui ta oli panustanud samahulga nuppudega kõik mängu pärast Coca limpi buttonil, siis sellele ei järgnenud kohest calli, vaid mees küsis vastase stäkki ja võttis pikalt mõtlemisaega ning hiljem selgus, et tal käes {a-}{10-}.

"See kõik on fantaasia," kommenteeris Coca Pokernewsile pärast süüdistuste esitamist. "Mängijad, kes mulle kaotasid, olid väga tugevad tegijad ning just seepärast ei suutnud nad kuidagi omaks võtta, et see toimus ausal teel."

*Artikli foto: EPT

VEEL LUGUSID

Other Stories