888poker
New poker experience at 888poker

Join now to get $88 FREE (no deposit needed)

Join now
PokerStars
Double your first deposit up to $400

New players can use bonus code 'STARS400'

Join now
partypoker
partypoker Cashback

Get up to 40% back every week!

Join now
Unibet
€200 progressive bonus

+ a FREE Unibet Open Qualifier ticket

Join now

Venemaa kaalub online-pokkeri legaliseerimist

  • Jason GlatzerJason Glatzer
PokerNews venemaa

Majandusraskustes siplev Venemaa kaalub online-pokkeri legaliseerimist, mis on hea uudis 144 miljoni inimesega riigi pokkerimängijatele.

Väljaande Business Insider kaastöötaja Robert Carmona-Borjas andis teada, et Venemaa valitsus kavatseb kuulutada pokkeri oskusmänguks, mis võiks viia online-pokkeri legaliseerimiseni.

Kui Venemaa peaks tõepoolest alustama online-pokkeri reguleerimist, oleks see mõnevõrra vastupidine tegevus sellele, mida varem viljeleti. Vaid mõni kuu tagasi valmistas Venemaa rahandusministeerium ette määruse, mis keelas pankadel vahendada online-hasartmängudega seotud tehinguid.

"Vastavalt seadustele ei tohi Venemaa kodanikud osaleda hasartmängudes ning loteriides, mis toimuvad Venemaal ning mujal, sealhulgas läbi interneti," teatas Venemaa rahandusministeerium toona läbi uudiselehe Kommersant. Musta nimekirja kanti mitmed maailma suurimad pokkeritoad, sh. PokerStars, Party Poker, Unibet ja TitanPoker.

Carmona-Borjas usub, et piirangutest hoolimata mängib online-hasartmänge koguni 20 miljonit Venemaa kodanikku, mis läheb Venemaale igal aastal väga kalliks maksma. See loob soodsa pinnase online-mängude reguleerimiseks, mis võimaldaks teenides riigile suurt maksutulu.

Online-pokkeri legaliseerimise üks tulisemaid pooldajaid on Moskva poliitik ning jurist Alexander Zakondyrin, kelle hinnagul on 8,4% maailma suurima pokkeritoa PokerStars mängijatest pärit Venemaalt. "See näitab, et venelased mängivad pokkerit, kuid raha läheb mujale. Tänases madalast naftahinnast tingitud kriisiolukorras vajab Venemaa eelarve aga täiendavat tulu," väitis Zakondyrin.

Sama meelt on ka Venemaa mängijad. Maxim Katz ütles hiljuti: "Üldiselt läks pokker pärast bänni lihtsalt "maa alla". Alguses mängijate arv küll vähenes, kuid mitte kauaks. Lihtsalt riigil jäi raha saamata."

*Artikli foto: Yaroslav Ushakov/FreeImages.com.

Mida Sa arvad?